نحوه کارکرد درب های اتوماتیک چگونه است ؟
درب اتوماتیک از مهم ترین اجزا در ساختمان هاست که بدون نیاز به حرکت انسانی است , این درب بهترین گزینه برای استفاده در مکان هایی با تردد زیاد مانند بانک ها , سازمان های دولتی و خصوصی , مجتمع های مسکونی , پارکینگ ها و.. است , نحوه کارکرد درب های اتوماتیک بدین گونه است که با استفاده از سیستم های مختلف مانند موتور , سنسورها , کنترلر و اجزای رابط به صورت خودکار باز و بسته می شود . شرکت پیمان در با طراحی و اجرای جدیدترین طرح های درب اتوماتیک شیشه ای در تهران در خدمت شماست . برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- اجزای مختلف درب اتوماتیک
- طرز کارکرد درب های اتوماتیک
اجزای مختلف درب اتوماتیک
- موتور الکتریکی : موتور قدرت باز و بسته شدن درب را ایجاد می کند و باعث حرکت درب روی ریل می شود .
- کنترل کننده اصلی :این مرکز فرماندهی درب اتوماتیک است که فرمان باز و بسته شدن درب را صادر می کند .
- تسمه: کمربندهایی برای انتقال قدرت کششی درب است .
- آویز : برای آویزان کردن لنگه های متحرک استفاده می شود .
- ریل : درب روی آن حرکت می کند.
- سنسور یا حسگر : انواع مختلفی از حسگرها در ساخت درب های اتوماتیک استفاده می شوند .
طرز کارکرد درب های اتوماتیک
در خصوص اینکه نحوه کارکرد درب های اتوماتیک چگونه است ؟ می توان اینگونه بیان کرد که این نوع درب ها با استفاده از سنسورهای مخصوص باز می شوند , انواع مختلفی از سنسورهای حرکتی یا نوری در این درب ها تعبیه شده که قادرند هر حرکتی را تشخیص دهند , در این درب ها از سنسورهای فشار نیز استفاده می شود , در این مدل وقتی وزن به حد معینی برسد با تحریک سنسورهای فشار درب به صورت خودکار باز می شود .
در رابطه با بازو بسته شدن درب های خودکار باید گفت که سنسورهای حرکتی یا نوری موجود در درب ها به فایل الکترونیکی متصل هستند , درایوهای الکترونیکی با چرخ دنده ها مربوط به بازو و بسته کردن درب ها در تماس است و با تحریک سنسورها شروع به کار خواهند کرد , در درب های کشویی نیز درایوهای الکترونیکی با غلتک های مخصوص در تماس هستند .
مدل های جدید درب اتوماتیک تاشو
نحوه کارکرد درب های کنترلی :
به اینکه نحوه کارکرد درب های اتوماتیک چگونه است اشاره کردیم با این حال برخی از درب های اتوماتیک توسط ریموت کنترل باز و بسته می شوند بدین شکل که ریموت سیگنال مربوطه را می فرستد و سنسورهای موجود در درب تحریک و قطعه الکترونیکی مربوطه فعال می شود , در واقع تعداد زیادی از قطعات الکترونیکی با طرح برنامه ای منظم با هم تعامل می کنند از جمله قطعات به کاررفته در آن بردهای الکترونیکی , منبع تعذیه , گیربکس و.. است .
برای اینکه بدانید طرز کارکرد درب های اتوماتیک چگونه است , باید با حسگرهای این درب ها آشنا شوید , انواع درب های اتوماتیک از حسگرهای مختلفی استفاده می کنند برخی از آنها نوری هستند و تعدادی دیگر نیز به حرکت یا صدا حساس اند , عملکرد حسگرهای نوری فروسرخ بدین شکل است که هنگامی که فرد جلوی درب قرار میگیرد باعث قطع بازتاب پرتو فروسرخ می شود , درب اتوماتیک نیز باز می شود , پس از گذر فرد پرتو مجدد بازتاب پیدا می کند و درب بسته می شود این حسگرها در بالای درب اتوماتیک قرار میگیرند .
برخی از سنسورهای اصلی عبارتند از :
- سنسورهای فشار که روی زمین نصب شده و تغییرات وزن یا فشار را تشخیص می دهد و تعیین می کنند آیا درب باید باز شود یا نه .
- سنسورهای حرکتی که حرکت را تشخیص می دهند و با کمک پالس های مایکروویو یا حسگرهای مادون قرمز غیر فعال انجام می شود .
- سیستم های کنترل دستی (کارت کلید , گوشی هوشمند , فوب و هر وسیله دیگری را می توان با سیستم کنترل دسترسی برای درب ها نصب نمود و آنها را باز کرد )