رنگ الکترواستاتیک برای درب
درب های فلزی مانند درب حیاط , ورودی آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی نیازمند رنگ آمیزی هستند برای رنگ آمیزی آنها از رنگ الکترواستاتیک استفاده می شود مهم ترین ویژگی استفاده از رنگ الکترواستاتیک برای درب علاوه بر زیبایی جلوگیری از خوردگی فلز است . پیمان در با طراحی و نصب درب اتوماتیک شیشه ای سکوریت با فریم آلومینیومی و یا فریم با پوشش رنگ الکترواستاتیک در خدمت شماست . برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- رنگ الکترواستاتیک چیست ؟
- مزایا و معایب رنگ الکترواستاتیک برای درب
- فرآیند رنگ آمیزی درب با رنگ الکترواستاتیک
- کوره رنگ الکترواستاتیک چیست؟
- نکات مهم رنگ آمیزی با رنگ الکترواستاتیک
رنگ الکترواستاتیک چیست ؟
رنگ الکترواستاتیک به صورت پودری تولید شده و توسط تجهیزات و روش های شیمیایی و فیزیکی مختلف باردار می شود و سطح فلزی هم به دلیل بار خاص خودش می تواند رنگ دانه های دارای بار مخالف را جذب کند , این امر باعث نشستن رنگ الکترواستاتیک به بهترین شکل روی سطح فلزی می شود .
مزایا و معایب رنگ الکترواستاتیک برای درب
رنگ الکترواستاتیک برای درب مزایای متعددی دارد به عنوان مثال :
- در برابر ضربه و خط و خش از بین نمی روند .
- دورپوشانی خوبی دارند .
- با شست و شوی درب زیبایی آن از بین نمی رود .
- درب های رنگ آمیزی شده با این نوع رنگ در طولانی مدت تغییر رنگ نمی دهند.
- در تمامی سطح درب این رنگ ها ضخامت یکسان دارند .
- افزایش طول عمر قطعه رنگ آمیزی شده به علت بالا بودن مقاومت رنگ های پودری نسبت به رنگ های مایع
رنگ الکترواستاتیک برای درب در کنار مزایا معایبی نیز دارد از جمله این معایب می توان به هزینه بالای اجرا نسبت به رنگ های مایع اشاره کرد .
فرآیند رنگ آمیزی درب با رنگ الکترواستاتیک
روش های اجرای رنگ پودری الکترواستاتیک شامل پیش گرما , پس گرما , مشعل پاش و مادون قرمز است .
روش پیش گرما :
ابتدا قطعه به اندازه مورد نیاز حرارت داده می شود و سپس به رش افشانه رنگ آمیزی شده و کمتر از سه دقیقه آماده مرحله سرد کردن می شود .
طرح های جدید درب اتوماتیک شیشه ای
روش پس گرما :
این روش رنگ آمیزی در ایران بسیار رایج است در این فرآیند در ابتدا قطعه را چربی گیری قلیایی می کنند و پس از شست و شو با آب گرم , قطعه مورد نظر رنگ آمیزی شده و درادامه تحت حرارت قرار میگیرد .
روش مشعل پاش :
در روش مشعل پاش گان دستگاه رنگ پاش در حالی که پودر رنگ را به سمت قطعه مورد نظر می پاشد همزمان شعله را به سمت قطعه پرتاب می کند و رنگ را می پزد .
روش مادون قرمز :
در این فرآیند در ابتدا رنگ آمیزی توسط پیستوله گان و یا رباط صورت میگیرد و سپس قسمت رنگ شده با زیر لامپ مادون قرمز قرار گرفته وسخت می شود .
رایج ترین روش پاشش پودر , توسط پیستوله الکترواستاتیک می باشد که دو نوع روش برای شارژ الکتریکی وجود دارد در روش اول شارژ کرونا , عملکرد آن بدین شکل است که بر اثر اختلاف ولتاژبین پیستوله و محصول باعث شارژ ذرات پودری شده و آنها به سمت محصول می روند .
روش دوم شارژ ترایبو بوده که بر اثر مالش با سطوح داخلی پیستوله الکترواستاتیک شارژ و با برخورد ذرات پودر با سطح داخلی پیستوله بار الکتریکی را از دست داده به توسط جریان هوا به سمت قطعه مورد نظر پرتاب می شود .
کوره رنگ الکترواستاتیک چیست ؟
کوره رنگ الکترواستاتیک با ایجاد درجه حرارت مناسب در یک فضای بسته با کمک هوای گرمی که در میان کره به جریان انداخته موجب خشک شدن سطح رنگ موجود بر روی مواد می شود , این کوره رطوبت را از روکش ها و چسب های مبتنی بر آب مواد خشک می کند و این عمل توسط یک اتاق گرم کن صورت میگیرد که هوا در آن گرم و سپس توسط فن ها در میان کوره به جریان انداخته می شود و در مرحله پخت محصول پس از رنگ آمیزی برای تثبیت رنگ با درجه حرارت مناسب پخته می شود.
نکات مهم رنگ آمیزی با رنگ الکترواستاتیک
- قبل از رنگ آمیزی سطح از هر نوع آلودگی و چربی تمیز شود .
- انتخاب رنگ دانه های با کیفیت علاوه بر زیبایی کار به دوام آن نیز کمک می کند .
- فرآیند پخت رنگ باید با دقت کنترل شود .
- از ماسک , عینک و تجهیزات ایمنی مناسب در حین کار استفاده شود .
- پس از رنگ آمیزی سطح مورد نظر از کیفیت و عدم نقص بررسی شود .
- در محیط کار برای عدم تجمع بخارات خطرناک تهویه مناسب وجود داشته باشد .